AZ'er houdt alle opties open richting transferzomer: 'Weet dat het een cliché is'

AZ'er houdt alle opties open richting transferzomer: 'Weet dat het een cliché is'

30 april - 08:59
57

Dani de Wit wil komende zomer graag de stap naar een topcompetitie maken. Desondanks sluit de middenvelder van AZ een langer verblijf in Alkmaar niet uit. Na het huidige seizoen is De Wit in principe transfervrij.

"Ik weet dat het een cliché is, maar ik ben nu echt volledig gericht op de laatste weken van de competitie. Ik houd alles open", reageert De Wit in gesprek met Voetbal International op de vraag waar zijn toekomst ligt. Toch heeft hij een duidelijk plan. "Als er in de zomer een mooie uitdaging komt in een topcompetitie, zal ik daar voor gaan", stelt De Wit.

Afgelopen winter werd de middenvelder al in verband gebracht met een transfer naar het Italiaanse Lecce. Het is niet ondenkbaar dat er komende zomer weer clubs van dat kaliber voor De Wit op de stoep staan. "Maar mocht dat niet gebeuren, dan voel ik me heel goed bij AZ", vervolgt de middenvelder, die afgelopen weekend zijn tiende doelpunt van het seizoen maakte. "Ik voel me gewaardeerd door de club, door de supporters, door iedereen hier. En ik maak nog steeds stappen bij AZ. Zolang je dat kunt blijven doen, zit je op je plek."