'AZ onderzoekt opvolger Pavlidis en verwacht flink in buidel te moeten tasten'

'AZ onderzoekt opvolger Pavlidis en verwacht flink in buidel te moeten tasten'

1 mei - 15:50 Laatste update: 16:10
67

Volgens het Algemeen Dagblad is AZ aan het onderzoeken of het Troy Parrott aankomend seizoen aan de selectie toe kan voegen. Dat de Alkmaarders gecharmeerd waren van de aanvaller van Excelsior was al bekend, al lijkt de interesse nu verder toe te nemen. 

Mocht AZ besluiten om daadwerkelijk voor Parrott te gaan, dan zal het moeten onderhandelen met Tottenham Hotspur. De 22-jarige spits wordt namelijk door Excelsior gehuurd van de club uit Londen. Het AD weet dat AZ 'miljoenen' zal moeten overmaken aan Spurs. 

Parrott is bij AZ in beeld om Vangelis Pavlidis op te volgen. De verwachting is dat de Griek komende zomer 'zo goed als zeker' een transfer maakt naar een grote buitenlandse competitie. Parrott zou het in Alkmaar vervolgens uit moeten vechten met Mexx Meerdink en Lequincio Zeefuik om een plek in de punt van de aanval. 

De Ierse spits speelde dit seizoen 25 wedstrijden voor Excelsior, waarin hij acht keer scoorde en vier assists gaf. Eerder speelde Parrott ook voor onder meer MK Dons, Preston North End en Ipswich Town. Volgens transfermarkt.nl vertegenwoordigt Parrott een marktwaarde van vier miljoen euro.