FC Twente en AZ doen goede zaken, WK-nieuws voor Oranje

12 augustus 2022, 00:30   Bijgewerkt: 11 augustus 2022, 23:40

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 11 augustus.

AZ na onvervalste zevenklapper in play-offs Conference League

AZ heeft donderdagavond gehakt gemaakt van Dundee United. De Alkmaarders poetsten de eerdere 1-0 nederlaag glansrijk weg. In eigen huis werd het liefst 7-0 tegen de Schotten. Dankzij de galavoorstelling kwalificeert AZ zich voor de play-offs van de voorronde in de Conference League. Daarin gaat het spelen tegen het Portugese Gil Vicente.

FC Twente komt vroege tik te boven en wacht kraker in play-offs

Op een kort schrikmomentje na heeft FC Twente zich comfortabel geplaatst voor de play-offs van de Conference League. Tegenstander FK Cukaricki kwam al na zeven minuten op voorsprong, maar daarna was Twente wakker en stelde het voor rust al orde op zaken. Invaller Christos Tzolis zette vlak voor tijd nog de kers op de taart met twee treffers: 4-1. In de play-offs treft Twente het Italiaanse Fiorentina van Sofyan Amrabat en topspits Luka Jovic.

Senegal-Nederland toch níét het openingsduel van WK in Qatar

Het hing al even in de lucht, maar nu is het ook definitief: het Nederlands elftal acteert niet in de openingswedstrijd van het komende WK in Qatar. Oranje zou in eerste instantie het eindtoernooi op 21 november openen tegen Senegal, maar de FIFA heeft besloten om de start een dag naar voren te halen. Daardoor kan gastland Qatar alsnog 'gewoon' aantreden in het eerste groepsduel.

Cambuur bevestigt sluimerende interesse van Feyenoord

SC Cambuur heeft bij monde van technisch manager Foeke Booy tegenover Voetbal International bevestigd dat Feyenoord heeft geïnformeerd naar Alex Bangura. Eerder op de donderdag maakte 1908.nl al melding van de Rotterdamse interesse voor de 23-jarige linkervleugelverdediger.

Bizar: slechts zeventien spelers staan ingeschreven bij FC Barcelona

FC Barcelona is deze week onderwerp van gesprek. En dat is niet zomaar natuurlijk. De nummer twee van het afgelopen seizoen in Spanje haalde de ene na de andere nieuwe speler naar Camp Nou. Het is echter de vraag of de aanwinsten zaterdagavond in actie kunnen komen als Barça de competitie begint. Voor Xavi is het uiteraard te hopen van wel: momenteel staan er slechts zeventien spelers ingeschreven.

'Ajax nog niet van United af; naam van Gakpo valt op Old Trafford'

Het is nog geen uitgemaakte zaak dat Antony na 31 augustus nog actief is in Amsterdam. De Ajacied staat nog altijd in de belangstelling van Manchester United. De werkgever van Erik ten Hag bespreekt ook de eventuele komst van Cody Gakpo.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen