Bazoer na AZ-debuut: 'Ik moet eerlijk zijn, ik wilde eerst naar het buitenland'

Bazoer na AZ-debuut: 'Ik moet eerlijk zijn, ik wilde eerst naar het buitenland'

12-08-2022 07:41
78

Riechedly Bazoer heeft donderdagavond zijn debuut gemaakt voor AZ. De libero, die door de Alkmaarders gehaald is voor het middenveld, verkoos een langer verblijf in de Eredivisie boven een buitenlands avontuur.

Bazoer deed het laatste kwartier tegen Dundee United mee. Op dat moment stond de 7-0 al op het scorebord. "Wat Pascal Jansen tegen me zei voor mijn debuut? Geniet ervan", lacht hij na afloop voor de camera van RTL 7. Bazoer steekt niet onder stoelen of banken dat hij na zijn vertrek bij Vitesse een buitenlandse wens had. "Ik moet ook eerlijk zijn, in eerste instantie wilde ik naar het buitenland."

"Maar ik heb ook altijd aangegeven dat Nederland een optie is", verduidelijkt hij. "Ik ben in gesprek gekomen met AZ en voerde een heel goed gesprek met zowel de trainer als met Max Huiberts (technisch directeur, red.). Daarom heb ik gekozen voor AZ." Bazoer erkent dat hij ten opzichte van de rest van de ploeg nog een kleine conditionele achterstand heeft. Of hij komend weekend tegen Sparta Rotterdam al start, durft hij daarom ook niet te zeggen. "Ik ben geen trainer. Ik moet ook gewoon vechten voor mijn kans en dat doe ik. Dan is het aan de trainer om de keuze te maken. We hebben een fantastische ploeg."