Cruciale coëfficiëntenweken voor de deur: wéér dreun voor Portugal?

15 augustus 2022, 18:43

Het Nederlandse voetbal begint zich nog vóór de start van het nieuwe Europese seizoen in een cruciale fase. Deze week beginnen PSV, AZ en FC Twente aan hun laatste hordes richting een ticket voor de Europese groepsfases. Portugal kan nu al op een waarschijnlijk onoverbrugbare afstand worden gezet op de coëfficiëntenranglijst.

PSV neemt het in een tweeluik op tegen Rangers en verdient met plaatsing voor de groepsfase van de Champions League twee bonuspunten voor het Nederlandse voetbal. Bovendien strijdt FC Twente tegen Fiorentina en neemt AZ het op tegen Gil Vicente. Vooral dat laatste affiche is pikant: als AZ wint, heeft Portugal nog slechts vier resterende deelnemers.

Eerder sneuvelde Vitoria Guimaraes namelijk al in de voorronde van de Conference League. Nederland is nog met alle vijf de deelnemers vertegenwoordigd en kan de komende twee weken dus enorme stappen zetten richting het definitief behouden van de zesde plaats op de coëfficiëntenranking. Als dat aan het einde van dit seizoen nog altijd het geval is, begint Nederland in 2024 met twee directe deelnemers in de Champions League. Voor dit seizoen zijn Ajax en Feyenoord al verzekerd van een plek in de Champions- en Europa League.

Coëfficiëntenstand (aantal deelnemers)

5. Frankrijk - 49.997 (6/6)

6. Nederland - 48.500 (5/5)

7. Portugal - 46.049 (5/6)

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen