'AZ loopt Padt mis en slaat zelf aanbiedingen van 15 miljoen op Karlsson af'

'AZ loopt Padt mis en slaat zelf aanbiedingen van 15 miljoen op Karlsson af'

17-08-2022 07:25 Laatste update: 07:30
83

AZ moet de komst van Sergio Padt vermoedelijk uit het hoofd zetten. De Alkmaarders hadden serieuze interesse in de 32-jarige doelman, maar Ludogorets wil niet meewerken. Dat meldt De Telegraaf.

Bij AZ ontstond deze zomer een fikse concurrentiestrijd onder de lat. Peter Vindahl kwam vorige zomer voor een kleine twee miljoen euro over van Nordsjaelland, maar de Deen kon in zijn eerste seizoen geen potten breken. Hij is zijn basisplaats zelfs kwijtgeraakt aan Hobie Verhulst. AZ liet zijn oog vallen op Padt als potentiële versterking, maar de oud-doelman van FC Groningen lijkt in Bulgarije te blijven.

AZ doet er op zijn beurt alles aan om Jesper Karlsson te behouden, stelt De Telegraaf. Bournemouth en Celta de Vigo boden rond de vijftien miljoen euro op de Zweedse buitenspeler, maar technisch directeur Max Huiberts gaf afgelopen weekeinde al aan dat hij voor een transfer gaat liggen.

Van Tijjani Reijnders neemt de club mogelijk nog wel afscheid. De 24-jarige middenvelder zag met Fredrik Midtsjö een geduchte concurrent vertrekken, maar daar kwam Riechedly Bazoer voor terug. Hij geldt bij FC Twente als belangrijkste kandidaat om Ramiz Zerrouki op te volgen, mocht de Algerijn op zijn beurt naar Feyenoord vertrekken. "Het is waar dat er interesse is, maar ik heb het tot nu toe heel erg naar mijn zin bij AZ", zei Reijnders na de 2-3 zege bij Sparta.

AZ zag tot dusver Owen Wijndal (Ajax), Midtsjö (Galatasaray) en Zakaria Aboukhlal (Toulouse) vertrekken. Mees de Wit (PEC Zwolle), Mayckel Lahdo (Hammarby), Jens Odgaard (Sassuolo), Zinho Vanheusden (Internazionale) en Bazoer (Vitesse) kwamen juist naar het AFAS Stadion.