Volop lof voor 'de Gattuso van AZ': 'Die passie en strijd is wat je wil zien'

Volop lof voor 'de Gattuso van AZ': 'Die passie en strijd is wat je wil zien'

6 mei - 17:35
37

In Alkmaar zijn ze na de overwinning van AZ op FC Twente (2-1) vol lof over middenvelder Kristijan Belić, die vooral in de duels van enorme waarde is voor de ploeg van Maarten Martens. De Serviër houdt er bij AZ dan ook een bijzondere bijnaam aan over.

"De trainer vertelde in de rust dat Twente meer duels had gewonnen dan wij. Dat kan niet als je thuis speelt. In de tweede helft wonnen we veel vaker de tweede bal. Belić, ik noem hem 'Gattuso', zat overal tussen. Ik vind hem de Gennaro Gattuso van AZ. Hij is een pitbull, een bijter, iemand die vol de duels in gaat. Hij heeft ons vandaag vooral in de tweede helft enorm geholpen", begint Riechedly Bazoer de lofzang voor de Serviër voor de camera van ESPN.

Martens prijst zich eveneens gelukkig met de aanwezigheid van zijn pupil. "Ik zeg weleens vaker dat we niet genoeg bijten in de duels. Je wil altijd een aantal spelers hebben die dat wel doen. Belić doet dat heel goed. Hij gaat soms net de grens over, al weet hij zich tot dusver goed genoeg te beheersen om dat niet twee keer in een wedstrijd te doen. Die passie en strijd is wel wat je wilt zien. Dat wil je combineren met zo goed mogelijk voetbal", stelt de oefenmeester.

Bekijk #DoneDeal met Gino Bosz hieronder of luister de aflevering op Spotify!