NOS Voetbal

Feyenoord is na klein half uur al klaar met Heerenveen

Bekijk de samenvatting van Feyenoord - sc Heerenveen

Feyenoord is goed begonnen aan de tweede helft van het eredivisieseizoen. In eigen huis werd sc Heerenveen met 3-1 opzijgezet.

De bezoekers kwamen fris uit de startblokken en waren de eerste minuten het gevaarlijkst. Feyenoord werd stevig onder druk gezet met als resultaat dat Heerenveen al snel de eerste kans kreeg via Mitchell van Bergen. Het harde schot van de aanvaller belandde echter in het zijnet.

De eerste keer dat Feyenoord, waar doelman Justin Bijlow na bijna een jaar blessureleed zijn rentree maakte, onder de druk van Heerenveen uit wist te komen, was het meteen raak. Steven Berghuis gaf strak voor en na een moeizame aanname maakte Luis Sinisterra er met een halve omhaal 1-0 van.

Qua veldspel bleven beide ploegen elkaar daarna in evenwicht houden, maar het was Feyenoord dat dodelijk effectief bleek. Met zijn twee doelpunten verdubbelde Nicolai Jørgensen zijn seizoenstotaal en zette hij Feyenoord op een ietwat geflatteerde 3-0 voorsprong.

• Pro Shots
    Nicolai Jørgensen viert zijn treffer tegen sc Heerenveen
  • Pro Shots
    Nicolai Jørgensen bespringt Luis Sinisterra en Orkun Kökçü na een goal tegen Heerenveen

Heerenveen bleef ondanks de ruime achterstand geloven in een goed resultaat en dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer van Joey Veerman. Eric Botteghin ging onder druk van Veerman opzichtig in de fout waarna Toornstra ook de bal niet weg kon werken. Veerman rondde daarna knap af.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld al kreeg Feyenoord wat meer controle over het duel. Toch bleef Heerenveen aandringen, maar verder dan twee gevaarlijke afstandsschoten van Hicham Faik kwamen de bezoekers niet.

Feyenoord was via Sam Larsson, Jørgensen en Berghuis nog dicht bij de 4-1, maar gescoord werd er niet meer in De Kuip.

Door de zege klimt Feyenoord naar de vierde plaats in de eredivisie. Willem II, dat zaterdagavond een uitwedstrijd speelt bij AZ, kan die plek bij winst op de Alkmaarders weer overnemen. Heerenveen blijft achtste.

Sterke start Advocaat

Trainer Dick Advocaat is in de eredivisie nog ongeslagen in zijn eerste acht duels. De laatste Feyenoord-trainer die dat lukte was Bert van Marwijk in het najaar van 2000. Sinds de komst van Advocaat pakte Feyenoord al twintig punten. Geen enkele andere ploeg in de eredivisie pakte zo veel punten in die periode.

Na de wedstrijd was Advocaat tevreden, maar ook kritisch. "Het rendement in de eerste helft was geweldig, maar qua spel kan en moet het beter. Als je 3-0 voor staat moet je zo'n wedstrijd helemaal naar je hand zetten."

"Ondanks dat we 3-1 hebben gewonnen vond ik ons een beetje onrustig. Dat moet wat overtuigender worden", aldus Advocaat.