Uiterst zakelijk AZ zegeviert bij zwak TOP Oss en bekert verder

21 januari 2020, 20:22

AZ heeft zich zonder een centje pijn geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. De nummer twee van de Eredivisie had in Oost-Brabant geen enkele moeite met het tandeloze TOP Oss (0-2). In het in mist gehulde stadion van de Brabanders zorgden Dani de Wit en Teun Koopmeiners voor de doelpunten namens AZ, dat als eerste ploeg zeker is van een kwartfinaleticket.

De Ossenaren, nummer zeventien in de eerste divisie, hadden in hun weg naar de achtste finales afgerekend met amateurploegen O.S.S'20 (1-2) en Katwijk (na penalty's). Ook AZ ontdeed zich van een amateurvereniging: Groene Ster werd met 3-0 verslagen door de huidige nummer twee van Nederland. Bij AZ stond er één opvallende naam in de basis, want Ramon Leeuwin maakte zijn debuut als AZ' er. De nieuweling nam de plek in van Ron Vlaar, die niet fit genoeg was.

Kort na rust was het duel al gespeeld, toen Teun Koopmeiners mocht aanleggen vanaf de stip. Naar verluidt werd er door Rick Stuy van den Herik een overtreding gemaakt. Hij trok De Wit naar de grond, waarna Koopmeiners zijn uitmuntende penaltyrecord intact hield.

Na Koopmeiners' goal gebeurde er eigenlijk vrij weinig in Oost-Brabant. Oss slaagde er het gehele duel niet in om een serieuze kans te creëren. Myron Boadu kreeg wel nog wat kansjes, maar hij speelde een uiterst ongelukkig duel. Daar zullen ze bij AZ niet heel erg van balen, want de Alkmaarders plaatsen zich zonder enige moeite voor de laatste acht van het bekertoernooi. Nieuweling Hákon Evjen kon daardoor ook zorgeloos debuteren in het keurkorps van Slot. De Noor viel twintig minuten voor tijd in.

AZ treedt in de kwartfinale aan tegen de winnaar van het duel tussen NAC Breda en PSV. Zij spelen donderdagavond om 20.45 voor een ticket bij de laatste acht.

Opstellingen en beoordelingen*

TOP Oss: Ronald Koeman 7; Henk Dijkhuizen 6, Hennos Asmelash 5,5 (77. Niels Fleuren -), Lorenzo Piqué 6, Rick Stuy van den Herik 5,5, Dean van der Sluys 6; Olivier Rommens 5, Lion Kaak 4,5 (68. Cihat Celik 5), Grad Damen 4,5; Giovanni Büttner 5, (84. Lars Hutten -) Cas Peters 5.

AZ: Marco Bizot 6; Jonas Svensson 6,5 Ramon Leeuwin 7, Stijn Wuytens 6,5 (65. Jordy Clasie 6),  Owen Wijndal 7 (78. Thomas Ouwejan -); Fredrik Midtsjo 6,5 (70. Hákon Evjen 6), Teun Koopmeiners 7; Calvin Stengs 6,5, Dani de Wit 7, Oussama Idrissi 6; Myron Boadu 4,5.

Man van de wedstrijd: Teun Koopmeiners

*Spelers dienen twintig minuten gespeeld te hebben om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen