AZ-aanwinst Evjen krachthonk in: "Fysiek komt hij nog tekort"

23 januari 2020, 19:57

Hakon Evjen maakte woensdag in het bekerduel met TOP Oss (0-2 winst) zijn eerste officiële speelminuten voor AZ. Van de negentienjarige aanvallende middenvelder, anderhalve maand geleden nog verkozen tot beste speler van de Noorse competitie, wordt niet verwacht dat hij op korte termijn een basisplaats verovert. Hij krijgt de tijd om zich aan te passen.

"Fysiek gezien komt hij nog tekort. Als je hem vergelijkt met onze jeugdspelers die regelmatig in het krachthonk zitten, dan valt er voor hem nog genoeg winst te boeken", vertelt Slot aan De Telegraaf. Hij vindt het verstandig dat Evjen heeft gekozen voor AZ. "Omdat wij vooruit lopen met onze fysieke programma's. Als wij er bij hem nog wat bij kunnen krijgen, dan kan hij een heel interessante speler voor ons worden. Hij is een speler waarvoor je naar het stadion komt."

Evjen zelf is blij met zijn minuten, maar beseft zich terdege dat een basisplaats veroveren lastig wordt. "Het is een goede, ingespeelde ploeg, met heel veel topspelers. Daar speel ik mezelf niet zo maar eventjes tussen. Ik zal keihard moeten trainen, vechten voor mijn plaats. Ook al speel ik nog niet, van het trainen alleen word ik al een betere voetballer. Zo hoog ligt het niveau bij AZ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen