Donny van de Beek (Ajax) in duel met Ruud Vormer (Club Brugge) in Qatar
NOS Voetbal

BeNeLiga stap dichterbij na goed overleg: Ajax-Club Brugge in 2025?

Een gezamenlijke voetbalcompetitie voor Nederland en België neemt steeds serieuzere vormen aan. De komende maanden wordt een concreet voorstel uitgewerkt voor de nieuw te vormen BeNeLiga.

Vertegenwoordigers van elf clubs uit Nederland en België, de beide voetbalbonden en de Eredivisie CV troffen elkaar donderdag in Eindhoven. De initiatiefnemers besloten eerder al een onderzoek te laten uitvoeren naar de mogelijkheden, waaruit zowel een groot sportief als economisch potentieel van de BeNeLiga naar voren kwam.

Een eerste fase van het onderzoek had al uitgewezen dat de nieuwe competitie potentieel aanzienlijk waardeverhogend zou zijn voor de deelnemende clubs. Het tweede deel bevestigde dat zelfs het gehele Belgische en Nederlandse profvoetbal zowel sportief als financieel baat kan hebben bij de BeNeLiga, laten de betrokken clubs weten.

Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, FC Utrecht en Vitesse zijn namens Nederland betrokken bij dit initiatief. Vanuit België nemen AA Gent, Club Brugge, KRC Genk, Anderlecht en Standard Luik het voortouw.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl