Tuchtcommissie verlaagt straf AZ-verdediger Svensson

24 oktober 2020, 10:18

AZ is met succes in beroep gegaan tegen de schorsing van Jonas Svensson. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de straf van de verdediger verlaagd naar twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Dat maakt de Alkmaarse club zaterdagochtend bekend.

Svensson kreeg vorige week tegen VVV-Venlo een rode kaart voor een tackle op Joshua John. De aanklager betaald voetbal deed de Noorse rechtsback daarop een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden waarvan één voorwaardelijk. AZ ging in beroep en hoorde de aanklager vrijdagavond een schorsing van drie wedstrijden onvoorwaardelijk tegen Svensson eisen. De tuchtcommissie ging niet mee in die eis en verlaagde de straf naar twee duels, waarvan één voorwaardelijk. De verdediger mist daardoor alleen de wedstrijd tegen ADO Den Haag van zondag.

"Weliswaar heeft Svensson ter zitting aannemelijk gemaakt dat hij de intentie had om de bal te spelen, maar heeft hij door de wijze waarop hij het duel is aangegaan, naar het oordeel van de tuchtcommissie, te veel risico tot het blesseren van zijn tegenspeler genomen. De tuchtcommissie acht 'ernstig gemeen spel' dan ook bewezen, maar ziet onvoldoende aanleiding om de door de aanklager verhoogde strafeis te volgen" luidt het oordeel van de tuchtcommissie.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen