Almere pakt koppositie bij Jong AZ, GAE wint van MVV

15 januari 2021, 23:26

Almere City heeft in navolging van directe concurrent De Graafschap een belangrijke zege geboekt. De manschappen van Ole Tobiasen waren na een helft eigenlijk al klaar met een tam Jong AZ, dat pas in de tweede helft wakker werd. Uiteindelijk werd het 2-5 in Wijdewormer en zo is Almere in ieder geval tot zondag de trotse koploper van de Keuken Kampioen Divisie.

De bezoekers schoten uit de startblokken en kwamen al na negen minuten op voorsprong via Frederik Helstrup. Daar bleef het in een attractieve eerste helft echter niet. Nadat Thomas Verheydt op aangeven van Ryan Koolwijk de 0-2 binnen had gejaagd, scoorde ook Damon Mirani uit een vrije trap. Er was voor Almere dus geen vuiltje aan de lucht, al bleek doelman Michael Woud niet helemaal scherp. Hij leverde de bal zomaar in bij Jelle Duin, die iets terug kon doen namens Jong AZ.

Het slotakkoord van de eerste helft was vervolgens voor de gasten. Een fantastische pass van Koolwijk werd op waarde geschat door Elias Sørensen. Hij bediende Mees Kaandorp en de ex-speler van AZ schoof de 1-4 binnen. In de tweede helft zakte Almere ver terug en mocht de nieuwe koploper van geluk spreken dat Jong AZ niet dichterbij kwam. Aan de andere kant slaagde de Flevolanders er vervolgens wel in om er nog 1-5 van te maken via invaller Oussama Bouyaghlafen. Het slotakkoord was voor Des Kunst, die de bal in extremis nog binnenkrulde: 2-5.

Go Ahead Eagles - MVV 3-0

In De Adelaarshorst hoefde Go Ahead Eagles zich amper in te spannen om MVV over de knie te leggen. De Limburgers hadden niet veel te vertellen in Deventer, waar Sam Beukema de thuisploeg al na vijf minuten spelen op voorsprong schoot. Daarmee leek GAE aan de thee te gaan, maar Erkan Eyibil stak daar een stokje voor. Hij kreeg veel te veel ruimte van de verdediger van MVV en schoof de bal uitstekend in de verre hoek. Diep in de tweede helft mocht ook Sam Hendriks zijn doelpuntje maken. Hij bepaalde de eindstand vanaf de strafschopstip.

Helmond Sport - FC Den Bosch 4-0

De Brabantse derby tussen streekgenoten Helmond Sport en FC Den Bosch werd een prooi voor de Helmonders. De ploeg van Wil Boesen was heer en meester in eigen stadion en ging met een 3-0 voorsprong aan de thee. Aan de hand van uitblinker Karim Loukili werden Den Bosch regelmatig aan gort gespeeld. Nadat Arno Van Keilegom de 1-0 voor zijn rekening had genomen, punterde Loukili zelf de tweede treffer binnen. Daarna fungeerde hij als aangever bij de 3-0 van Lance Duijvestijn. Na de thee kopte Jelle Goselink vervolgens de 4-0 ook nog binnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!