Ajax AJA
  • Davy Klaassen Goal 19'
  • Dušan Tadic Goal 63'
  • David Neres Goal 77'

Ajax is oppermachtig in Heerenveen en plaatst zich voor bekerfinale tegen Vitesse

De bekerfinale gaat op zondag 18 april tussen Vitesse en Ajax. De Amsterdammers rekenden kinderlijk eenvoudig af met SC Heerenveen en blijven op drie fronten actief: 0-3.

1. Arne Slot over tweemaal onderbroken bekerfinale: ‘Compleet waardeloos’
    Met video

Arne Slot over tweemaal onderbro­ken bekerfina­le: ‘Compleet waardeloos’

De finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en NEC is zondagavond twee keer tijdelijk onderbroken geweest. Na een kwartier lag de wedstrijd al een paar minuten stil, maar tien minuten na rust ging het weer mis in de Kuip. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük riep beide teams na 55 minuten spelen naar de kant, nadat er opnieuw vuurwerk was afgestoken door Feyenoord-supporters en er achter het doel in de gracht een brand ontstond.
    Nijmegen, Rotterdam
  2. Oranje verrast Finse profs en mag zich eindelijk weer WK-deelnemer noemen: ‘Dit was echt reclame voor het futsal’
    PREMIUM

Nadat de zaalvoetballers van Oranje in de allerlaatste seconde van de verlenging alsnog de gelijkmaker hadden geïncasseerd, beende Miguel Andrés Moreno boos richting de kleedkamer. De Spaanse bondscoach miste daardoor een aantal strafschoppen van de allesbeslissende serie in Finland, maar kon alsnog feestvieren. Na een zenuwslopende thriller plaatste Oranje Futsal zich eindelijk weer eens voor het WK.