AZ verlengt met Clasie in afwachting van Koopmeiners-transfer

22 juni 2021, 19:08

Jordy Clasie heeft zijn contract bij AZ verlengd tot 2024. Dat maakte de Alkmaarse club dinsdagmiddag bekend. Een verbeterd perspectief bij de club zou een rol kunnen hebben gespeeld bij Clasies beslissing, waar concurrent Teun Koopmeiners nog altijd op weg naar de uitgang lijkt.

Dat was echter niet de reden die Clasie zelf gaf. "Ik heb gekozen voor deze stap, omdat ik mij hier heel prettig voel, zowel ikzelf als mijn gezin", beargumenteerde hij op de clubwebsite. "Ik ben dus blij dat ik drie jaar langer voor deze club mag blijven spelen. Uit de duur van dit contract spreekt ook vertrouwen van de club. Alle puntjes stonden voor mij dus op de i, waardoor ik vrij snel tot een akkoord ben gekomen."

Dat Clasie gemotiveerd is voor komend seizoen, blijkt wel uit het feit dat hij vorige week al begonnen is met trainen, terwijl de eerste training van AZ aanstaande donderdag pas gepland staat. "Daar hebben we bewust voor gekozen, omdat ik er vorig seizoen een halfjaar uit ben geweest met een blessure. Je wil natuurlijk zo fit mogelijk aan het seizoen beginnen en daarom heb ik mijn vakantie eerder afgebroken. Mijn doel is om er vanaf het begin te staan en zoveel mogelijk te spelen."

Dat laatste lijkt mogelijk door het aanstaande vertrek van concurrent Koopmeiners, over wie maandag nog werd gemeld dat hij persoonlijk rond is met Atalanta. De clubs moeten nog wel tot een akkoord komen. Verwacht wordt dat AZ tussen de vijftien en twintig miljoen euro gaat ontvangen.

Afgelopen seizoen stond Clasie, onder meer door een zware blessure, slechts in acht wedstrijden van AZ op het veld (vier als invaller). In de wedstrijd tegen Sparta, zijn eerste als basisspeler, liet hij met een fraai doelpunt zien een geschikte vervanger voor de toen geschorste Koopmeiners te kunnen zijn. Ook in de laatste drie wedstrijden van het afgelopen seizoen stond Clasie aan de aftrap. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen