Ingezonden

Een saaie wedstrijd kan toch spannend zijn

Nee, we mogen voorlopig niet naar het stadion. Daar kun je van balen, je kunt het ermee oneens zijn, je kunt je er kwaad over maken of je kunt je erbij neerleggen. Het is wat het is en het lijkt erop dat het ook nog wel even zo zal blijven met alle berichten over vollopende IC’s en nieuwe varianten van dat rottige virus. Er zit weinig anders op dan thuis en dan ook nog met niet te veel mensen bij elkaar de wedstrijden te bekijken.

Voor de supporters is het vervelend, voor de club en zeker ook voor de spelers is het nog veel erger. De clubs lopen inkomsten mis en de spelers moeten hun wedstrijden afdraaien in een leeg, stil en kil stadion. Dan hebben wij lekker warm voor de kachel thuis nog niet eens zo veel te klagen.

Waar we wel over mogen klagen was het voetbal tijdens de wedstrijd Vitesse-AZ. Er was weinig lol aan te beleven en de wedstrijd eindigde dan ook in 0-0. Beide ploegen 1 punt en daar schieten we met zijn allen weinig mee op. We hopen maar dat er de komende wedstrijden wat meer te beleven valt.

Gokje wagen

Nu we gedwongen thuis zitten, is het misschien leuk om het voetbal kijken op een andere manier spannend te maken. Bijvoorbeeld door te gokken op de uitslag. Of op het aantal doelpunten. extra spannend als je er ook geld op inzet natuurlijk. Denk wel goed na hoeveel je wilt en kunt missen. Ga er vanuit dat je de inzet kwijtraakt dan kan het alleen maar meevallen. Zie het als een cadeautje aan jezelf om weer wat spanning te beleven aan het bekijken van de wedstrijden en niet als een manier om geld te verdienen.

Niet alleen op de einduitslag of het aantal doelpunten, maar ook op kaarten, blessures en allerlei combinaties kun je wedden. Wie krijgt een kaart? Wie scoort het eerste doelpunt? Hoeveel doelpunten worden er dit weekend in de eredivisie gescoord? Wie zijn de topscorers? Hoeveel penalty’s worden er genomen en hoeveel gemist? Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn gokmogelijkheden voor. Het maakt het kijken naar de meest saaie wedstrijd toch weer spannend, want er kan iedere minuut iets gebeuren dat jouw voorspelling waar maakt of juist teniet doet. Omdat er zoveel spelelementen zijn waar je op in kunt zetten ben je ook minder alleen op de doelpunten gefocust en is zelfs een 0-0 wedstrijd alles behalve saai.

Als je veel van voetbal weet en het nieuws van de verschillende ploegen op de voet volgt, kun je proberen je kansen op winst te vergroten door slim gebruik te maken van die informatie. Er is heel veel informatie te vinden over spelers, keepers, teams, opstellingen, coaches enz. Je kunt er echt een hele studie van maken. Uiteindelijk blijft toeval, geluk of pech in de sport altijd een grote rol spelen. Dus of je voorspellingen uitkomen blijft een gok.

 

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %