Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op KNVB.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuw bezoekersrecord Pure Energie Eredivisie Vrouwen

KNVB Media
KNVB Media
14 mei 2022, 16:24

14.618 toeschouwers bezochten de wedstrijd tussen Feyenoord Vrouwen en Ajax Vrouwen in De Kuip. - Foto: KNVB Media

De Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft een nieuw bezoekersrecord. In De Kuip waren vandaag 14.618 toeschouwers aanwezig bij de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (1-4). Het bestaande bezoekersrecord stond op naam van Willem II – AZ uit 2009. Destijds waren er 10.000 toeschouwers aanwezig in het Koning Willem II Stadion.

Op 20 maart 2020 had het bezoekersrecord in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen al gebroken kunnen worden, toen er voor PSV – Ajax in het Philips Stadion zo’n 15.000 kaarten waren verkocht. Door de coronapandemie werden de voetbalcompetities echter stilgelegd en ging deze wedstrijd niet door. Voor Feyenoord ging vandaag de eerste officiële competitiewedstrijd in De Kuip gepaard met het nieuwe record.

— Foto: De speelsters werden met vlaggen onthaald in een sfeervolle Kuip.

FC Twente officieus kampioen

Bij de andere topper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen waren vandaag 3.000 toeschouwers aanwezig. Zij zagen in de Grolsch Veste hoe FC Twente met 3-0 van PSV won en officieus beslag legde op de landstitel. FC Twente heeft met één speelronde te gaan drie punten voorsprong op Ajax en een doelsaldo van +19. Volgende week (vrijdag 20 mei) staat Ajax – FC Twente op het programma waar FC Twente definitief het landskampioenschap kan binnenhalen. Voor de Tukkers wordt het de achtste landstitel in het vijftienjarig bestaan van de Eredivisie Vrouwen. AZ werd drie keer landskampioen, Ajax twee keer en ADO Den Haag één keer.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen