NOS Voetbal

Landskampioen Ajax sluit tijdperk-Ten Hag af met gelijkspel bij Vitesse

Bekijk hier de samenvatting van Vitesse - Ajax

Het tijdperk-Erik ten Hag bij Ajax is ten einde. De trainer, die overstapt naar het Engelse Manchester United, heeft in zijn allerlaatste wedstrijd met Ajax gelijkgespeeld tegen Vitesse: 2-2.

Ajax was woensdag kampioen geworden en Vitesse had zich eerder al verzekerd van de play-offs voor Europees voetbal. Er stond in Arnhem dus niks anders op het spel dan de eer.

Debuut Gorter

Jurriën Timber (loopt al langere tijd met klachten) en Noussair Mazraoui (ziek) ontbraken tegen Vitesse. Ten Hag liet in zijn laatste wedstrijd de 21-jarige doelman Jay Gorter debuteren.

Ook Brian Brobbey kreeg een basisplaats en hij was, zoals vaker dit seizoen, belangrijk voor de Amsterdammers. De aanvaller nam al vroeg in de wedstrijd de 0-1 voor zijn rekening na een subtiel passje van Dusan Tadic, die daarmee zijn negentiende assist gaf. Voor Brobbey betekende het alweer zijn zesde doelpunt in tien duels.

Tijdperk-Ten Hag bij Ajax voorbij: 'Geweldige reis, met prachtige spelersgroep'

De wedstrijd kabbelde voort totdat Loïs Openda het vlak na rust op zijn heupen kreeg. Eerst kon hij attent de gelijkmaker binnentikken en vier minuten later zorgde hij zelfs voor de voorsprong tegen de landskampioen.

In de slotfase sloegen de Amsterdammers, zoals vaker dit seizoen, toch nog toe. Edson Álvarez maakte net als eerder tegen AZ de 2-2 met zijn hoofd en zorgde ervoor dat Ten Hag niet afzwaaide met een nederlaag.

Voor Ajax zit het seizoen erop, de Amsterdammers vertrekken morgen ter afsluiting naar Curaçao. Vitesse speelt in de halve finale van de play-offs voor de Conference League tegen FC Utrecht (19 en 22 mei).