Strijd om laatste Europese ticket barst los: AZ favoriet of underdog?

19 mei 2022, 07:00   Bijgewerkt: 18 mei 2022, 23:49

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 19 mei.

Specials

Waarom AZ het moeilijk krijgt in de play-offs: geen toetje maar een moetje

AZ eindigde het Eredivisieseizoen als nummer vijf van de ranglijst. Misschien wel de vervelendste plek in het linkerrijtje. De Alkmaarders grepen net naast een direct ticket voor Europees voetbal, waardoor de ploeg nog volle bak moet in de play-offs. Kan het seizoen nog gered worden of eindigt deze voetbaljaargang in mineur?

Feyenoord op Rapport: gemengde gevoelens over nieuwelingen

Feyenoord sloot het seizoen in Nederland af zonder prijs. Toch is het humeur in Rotterdam de afgelopen jaren zelden zo hoog geweest als nu. Onder leiding van trainer Arne Slot is een nieuwe weg ingeslagen. Daarnaast stonden er nieuwe publiekslievelingen op, al kon niet iedereen Het Legioen overtuigen. FCUpdate.nl beoordeelt de prestaties van de spelers die dit seizoen een belangrijke rol vertolkten.

Wedstrijden

SC Heerenveen - AZ (18.45 uur)

Slechts drie overwinningen uit de laatste tien duels. Met die dramatische reeks gaat AZ vandaag de play-offs in, die het eigenlijk graag wilde ontlopen. Het gebeurde vaker niet dan wel dat de hoogste geklasseerde ploeg de play-offs ook wist te winnen. Om die statistieken te bestrijden, zal er door de ploeg van Pascal Jansen vandaag eerst gewonnen moeten worden in en tegen Heerenveen. 

Everton - Crystal Palace (20.45 uur)

Het is een dramatisch seizoen geweest voor Everton, waarin de eerste degradatie uit de Premier League ooit continu op de loer lag. In de voorlaatste wedstrijd kan de ploeg van Frank Lampard en de geblesseerde Donny van de Beek het degradatiespook echter definitief gedag zeggen. Wint het vandaag thuis van Crystal Palace, dan is de ploeg eindelijk veilig. 

FC Utrecht - Vitesse (21.00 uur)

Thomas Letsch gaf daags voor de start van de play-offs aan 'dezelfde weg als Feyenoord' te willen bewandelen. Hij doelde op de finaleplaats in de Conference League, die voor de Rotterdammers begon toen vorig seizoen de play-offs werden gewonnen. Tegenstander in de finale was toen, net als voor Vitesse vandaag, FC Utrecht. Ook die club zal zich maar wat graag willen plaatsen voor het derde Europese toernooi. 

Chelsea - Leicester City (21.00 uur)

Voor Chelsea zit het seizoen er al vrijwel volledig op. Met de verloren FA Cup-finale van afgelopen weekend ging de laatste kans op een prijs verloren. In de competitie heeft het zich al geplaatst voor de Champions League, maar wel met een straatlengte achterstand op Manchester City en Liverpool. Wat rest is het veiligstellen van plek drie, wat met een thuisoverwinning op Leicester City vandaag kan gebeuren.

Voetbal op tv

18.45 uur: sc Heerenveen - AZ, ESPN - live verslag van het duel in de play-offs

20.45 uur: Everton - Crystal Palace, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: FC Utrecht - Vitesse, ESPN - live verslag van het duel in de play-offs

21.00 uur: Aston Villa - Burnley, Ziggo Sport Racing - live verslag van het duel in de Premier League

21.00 uur: Chelsea - Leicester City, Ziggo Sport - live verslag van het duel in de Premier League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen